Блог пост

Природни прочистувачи на воздухот во домот

Без разлика колку често се грижите за хигиената во домот, воздухот по секоја цена е загаден, а ние тоа најчесто не го приметуваме.
 
Главни причинители за испуштање на токсини во воздухот во домот се средствата за чистење, разни градежни материјали, бои, лакови, лепила, пластични производи, синтетички влакна...

Собните цвеќиња покрај тоа што ни го разубавуваат домот, некои од нив и го прочистуваат воздухот од сите тие токсини кои не опкружуваат.

Разубавете го домот со некои од овие домашни цвеќиња и грижете се за нив бидејќи они ќе се грижат за воздухот кој го дишете:

Spatifil

Dracena

Schefflera

Chlorophytum

Howea forsteriana / Kentia Palm

Ficus Benjamina

Aloe Vera

Sansevieria

Н.Ц.