Блог пост

Како да знаете дека имотот кој го купувате не е под хипотека?

Имотот многу ми се допаѓа, но под хипотека е. Како да го купам, а притоа бидам заштитен и сигурен дека се ќе биде во ред?
Како да знаете дека имотот кој го купувате не е под хипотека? Дали може да се купи имот кој веќе е под хипотека? 

Доколку постои хипотека, секако вие може да ја купите недвижноста, но сето тоа се регулира по правен пат за вие како купувачи да бидете заштитени. Спорно е ако таа хипотека се прикрие, а вие веќе имате потпишано пред/договор за купопродажба и уплатено одреден износ.


Ние како агенција сме тука да ви помогнеме да не западнете во непријатна и безизлезна ситуација и не дозволуваме да се купуваат или продаваат имоти без целосна и чиста документација.

Н.Ц.