Блог пост

5 преубави растенија што се опасни за чување дома

Колку и да се убав декор растенијата за домот, а за некои луѓе многу повеќе од само декор, за жал некои од нив се отровни и многу опасни по живот. Бидете особено внимателни доколку имате деца или миленичиња при одбирањето на растенија што ќе ги одгледувате дома. Овие 5 растенија предизвикуваат во најлесен случај алергии и иритации на кожата по само еден нивен допир.

Доколку сепак ги одгледувате овие убави растенија во домот осигурајте се да ви стојат што погоре и подалеку од дофат. Ако имате деца или миленичиња може да дојде до несакани последици освен при допир и доколку се изеде дел од нив доведува до фатални последици по живот. Сепак, најсигурно ви е да ги отстраните и да истражите растенија што не се опасни за околината.

С.Б.

Тагови: дом ентериер